pressemeddelelse april 2017

Til pressen d. 26. april 2017

De unge sætter rekord med deres høje deltagerantal på årets Aprilfestival i Sønderborg

 

I år har vi rekordhøj deltagelse af ungdomsgrupper ca. 120 unge kommer og overnatter på Ahlmann skolen i centrum af Sønderborg.

De tilmeldte unge grupper mødes allesammen fredag til en fælles aften med Teatret Fairplay, som spiller deres nye reumertnominerede forestilling “Soldaten” og stiller op til en efterfølgende aftertalk.
Herefter mødes de ungdomsgrupperne med de studerende fra scenekunstskolerne til en snak om deres fælles passion for teater.

 

Større fokus på unge og teater

”I år har vi et særligt fokus på de unge og deres engagement i teater” fortæller Henrik Køhler, leder af Teatercentrum. Teatercentrum er med i research projektet T.E.E.N. (Theatre European Engagement Network) som er et Europæisk samarbejde mellem Italien, Norge, Danmark og Portugal.

 

”Som en af partnerne i T.E.E.N. projektet vil vi gerne være med til at sætte fokus på de unges engagement i teateroplevelsen og åbne for en dialog mellem de unge og de professionelle teaterfolk” fortsætter Henrik Køhler.

 

Hack the Theatre

Et af Teatercentrums nye tiltag i den forbindelse er udviklingen af konceptet Hack the Theatre, som er en laboratorieundersøgelse af, hvordan man kan hacke teatret. Hack the Theatre laboratoriet afholdes for første gang på Aprilfestivalen i Sønderborg med en workshop, som er den første i undersøgelsen af teater hacking. Et hack kan i denne sammenhæng defineres som en kommentar, eller en lille forstyrrelse af de gældende konventioner.

 

Formålet med konceptet er at åbne nye muligheder for dialog mellem de unge og teatrene, og undersøge hvordan de unge engagerer sig i teateroplevelser

 

T.E.E.N

T.E.E.N. projektet er et 2 årigt Creative Europe projekt, som fortsætter frem til efteråret 2018. I Norge, Italien og Danmark afprøves der i løbet af denne tid forskellige metoder med henblik på, hvordan unge engagerer sig i teatret og hvordan de formidler deres oplevelse til andre unge. Hvert land har udvalgt 3 unge ambassadører for projektet, som tager med rundt på festivalerne Segni d´fantazia i Italien, Showbox i Norge og Aprilfestivalen i DK.

 

De 9 T.E.E.N. ambassadører møder hinanden første gang på Aprilfestivalen i Sønderborg.

 

Du kan læse mere

om T.E.E.N. på https://www.facebook.com/TEENs-Theatre-European-Engagement-Network-1477155712297798/

Og om Aprilfestival – teater for små & store på http://www.aprilfestival.dk/

Mvh
Naja Birke
Konsulent/ unge på festival – TEENs projekt
TEATERCENTRUM
tlf (+45) 31 50 59 42
nb@teatercentrum.dk